Nee dit keer geen klein plassend ‘menneke’ die de hoofdrol opeist in een verhaal rondom de Belgische hoofdstad. Ook het imposante ijzeren bouwwerk dat de naam ‘Atomium’ draagt, wordt in dit bericht even naar de achtergrond geschoven.  De focus richt zich volledig op het grootste foodtruck festival ter wereld dat in Brussel wordt gehouden: Het Brussels Food Truck Festival. Een absolute ‘must visit’ voor foodminnend Nederland. Wij hebben voor jullie 5 redenen op een rij gezet waarom een paar dagen Brussel de beste beslissing is die je gaat nemen. Check even onze food truck festival pagina om up-to-date informatie te zien wanneer dit festival plaatsvindt!

Brussels Food Truck Festival imponeert op alle fronten!

 1. Meer dan 100 rollende keukens

  brussels food truck festival

  Daar waar er in Nederland 10,20,30 foodtrucks het terrein op rollen, daar gaan ze in Brussel in het weekend nog een paar stappen verder. Dit festival telt maar liefst 101 foodtrucks uit belgie, nederland en frankrijk en waarschijnlijk worden dat er nog wel meer dit jaar.

  2. Foodtrucks uit 13 verschillende landen

  Van Estland tot aan Canada. Daar waar eerst nog geroepen werd dat het, het grootste foodtruck festival van Europa was, behoort dit foodtruckfestival inmiddels tot de buitencategorie wereldwijd. Na Brussels Food Truck Festival ben je misschien wel groot fan van de gerechten uit Litouwen of gaan de 12 punten naar Letland.

  3. Mag ik een plakje zwaardvis van u?!

  exotische gerechten brussels food truck festivalOf nee, doe mij toch maar de gefrituurde krokodil. Zijn het niet het aantal foodtrucks die indruk maken, dan zijn het wel alle cuisines die deze trucks vertegenwoordigen. Geniet van een authentiek Thais gerecht, een echte Belgische wafel of een heerlijke Amerikaanse burger.

  Misschien ben je na Brussels Food Truck Festival wel helemaal weg van de Venezolaanse keuken, of boek je na dit weekend misschien wel die, veel te lang uitgestelde, vakantie naar Cuba. Op dit festival is er voor ieder wat wils te vinden. Wandel over het terrein en neem een kijkje bij alle topchefs die hier hun kunsten laten zien

  4. Citytrip

  manneke pis brusselDat dit festival zo leuk is om te bezoeken is natuurlijk een ‘no-brainer’, maar je maakt er ook makkelijk een supertoffe citytrip van, want als je toch in Brussel bent waarom dan niet gelijk even genieten van alles wat deze mooie stad nog meer te bieden heeft.

  Bezoek naast het festival, het Atomium, het koninklijk paleis of de trendy alternatieve winkels in de Dansaertstraat.

  5. Muntjes over?! NO WAY

  festivalmuntjesWe weten dat jullie hier allemaal op aan het wachten waren maar ‘lets talk money!’. Voor de verandering is dit evenement gewoon helemaal gratis. Perfect dus om te combineren met de citytrip, omdat je gewoon binnen kunt wandelen wanneer jij wilt. Er worden hier dus ook geen muntjes gebruikt. Zonder halve muntjes terug de Thalys in. WINNING!!  Geen gezeur meer met je laatste muntjes, die je nog even snel wil/moet opmaken, nee hoor cash is hier het enige betaalmiddel.

  6. Prima bereikbaar!

  Voor de autoloze zielen onder ons is dit festival echt makkelijk bereikbaar. Op 500 meter afstand zit een treinstation en voor de autobezitters is er een grote parkeerplaats in de buurt. Brussel zelf is natuurlijk ook geen wereldreis gelukkig. Vanaf Amsterdam centraal zit je met de auto of de trein binnen 2,5 uur op het festivalterrein.

  7. Muziekjes = Gezelligheid = Lekker genieten!

  muzikant

  Dit jaar doet het festival zelf er ook nog een schepje bovenop. In voorgaande jaren waren er wat mindere reviews door het gebrek aan muziek en entertainment om er een gezellig geheel van te maken.

  Maar dit jaar is er een heuse dj aangesteld om daar wat verandering in te brengen. Dit jaar geniet je dus van muziek en animatie onder het genot van een hapje en een drankje.

  8. Foodtruck Awards

  Bloggers, chefs, journalisten en uiteraard alle bezoekers zullen hun ongezoute mening mogen geven over al het lekkers dat hen voorgeschoteld wordt tijdens deze culinaire dagen. Op basis van 10 criteria zullen de foodtrucks worden beoordeeld, waarna de grote winnaar op zondagmiddag een mooie prijs mag toevoegen aan zijn/haar vitrinekast.

  9. Editie 3 proeft naar meer!

  Reden nr. 9 is onderstaand filmpje van de 3e editie van het Brussels food truck festival  van vorig jaar

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
Ik Accepteer